Skip to main content

Sild med flatbrød og potet

  • 60 min 
  • 4 porsjoner 
sild1.jpg

Ingredienser:


Flatbrød

  • 250 g Byggmel
  • 250 g Grovt sammalt hvete
  • 250 g Rugmel
  • 1 ts Salt
  • 5 dl Vann

Sild

  • 4 stk Sild
  • 500 g Poteter
  • 30 g Salt
  • 4 stk Egg
  • 120 g Smør
  • 0.5 beger Rømme
  • Litt dill
  • 3 stk Laurbærblad
  • 3 stk Sjalottløk
  • 30 g Gressløk
  • 50 g Chips

 

 

Slik gjør du:

 

Flatbrød

  1. Bland mel og salt og rør sammen til en fast deig i en kjøkkenmaskin.
  2. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i 20 minutter. Dette er for at den skal sette seg uten å tørke ut.
  3. Rull deigen ut til den blir som en tykk pølse.
  4. Del «pølsen» opp evner. Ca 110g per stk.
  5. Bruk kjevle (helst rutekjevle) og rull ut hver evne til de blir 1-1.5mm tykk.
  6. Ha en og en ferdigutrullet deig over på takke. Her anbefaler vi å bruke en bakstefløy for å gjøre jobben så enkel som mulig. Stek på middels/sterk varme til gyllen brun (ca 1-2 min på hver side).


Sild

  1. Ha rømme over i et kaffefilter og la det henge i kjøleskapet over natten. Dette er for at rømmen skal bli fastere.
  2. Kok potetene i saltet vann med dill og laurbærblader. Potetene er ferdig når de er blitt møre.
  3. Hell av vannet fra potetene og legg alt over i et tørkepapir/klede mens du forbereder resten av retten.
  4. Kok eggene til de er hardkokte (ca 11 minutter)
  5. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell av skallet og press eggene gjennom en frityr øse eller riv de på et grovt rivjern slik at du lager mange små eggebiter.
  6. Brun smøret i en kasserolle.
  7. Finhakk sjalottløken og gressløken.
  8. Bland sammen eggene og løkene.
  9. Del potetene i to og legg de på tallerken. Legg deretter silden over, etterfylt av salatblandingen. Knus litt chips på toppen. Dandér med rømme og smør.

Bruk tid og vær nøyaktig når du måler opp ingredienser til baking. Det blir fort feil med for mye eller for lite av noe.

sild
sild
sild